Заради тежките условия на фронта войници от руската армия отказват да

...
Заради тежките условия на фронта войници от руската армия отказват да
Коментари Харесай

Обрат на бойното поле, защо руски войници отказват да се бият

Заради тежките условия на фронта войници от съветската войска отхвърлят да се бият. Според информация на украинското разузнаване 127 полк от първи армейски корпус е пренебрегнал заповедите да се включи в борба покрай южния град Херсон.

Войниците, почнали протеста, са декларирали на висшестоящите, че не могат да се бият, тъй като към този момент седмици наред търпят дефицит на вода и нищожни дажби, а и не получават заплатите си.

Руските разследващи организации ГРУ и ФСБ са " разследвали " лицата, виновни за ръководенето на протеста, и са ги " отстранили " от длъжностите им, настояват от украинската войска.

Бунтовниците евентуално ще бъдат изправени пред мъчителна орис - доста по този начин наречени " отказници " са изпратени в центрове за задържане в окупираната от Русия територия, където са унизени и принуждавани да се върнат на фронтовата линия или са държани в ужасни условия и измъчвани.

Това се случва, откакто чиновници на локалната власт в Херсон, сложени от Кремъл, споделиха, че са били принудени да преустановят " референдума " за това дали градът би трябвало да се причисли към Руската федерация заради опасения за сигурността на фона на украинските контраофанзиви в района.

127 полк е единствено една от няколкото съветски елементи, които избраха да пренебрегват заповеди на фона на продължаващия спор в Украйна. Въпреки риска да попаднат в лагер за изтезания или да бъдат екзекутирани, десетки бойци на Путин всеобщо се отдръпват от отговорностите си, откакто са научили истината за спора, пише dnes.bg. 

Други сложиха оръжие, откакто устояха седмици на борба, без да бъдат снабдявани с храна, вода и муниции.

Една част от 113-ти стрелкови полк на по този начин наречената Донецка национална република през юни разгласява видео посредством приложението за известия Telegram, в което афишира, че бойците към този момент не могат да се бият заради цялостна липса на съоръжение и разпространяване на заболявания и пострадвания, само че че техните началници тълкуват оплакванията им като бойкот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР